Kaçamak : Pomakların vazgeçilmezi
Büyük bir tencereye su ve tuz konularak kaynamaya bırakılır.
Kaynayınca yavaş yavaş mısır unu eklenir tahta kaşıkla (mutlaka tahta kaşık olmalı yapışmaması için) sürekli karıştırılır.
Kek hamuru kıvamına gelene dek karıştırılır. Kaşıkla iki üç yerine batırılarak suyu çektirilir.
Ocaktan alınarak büyükçe bir tepsiye aktarılır.
Tereyağını bir tavada kızdırıp tepsiye aldığımız kaçamağın üzerine gezdirilir tahta kaşıkla küçük delikler açılır ki tereyağı iyice içine aksın.
Daha sonra kaşığın arka tarafıyla düzleştirilir.
Sıcak sıcak yenilir.
Kapama
Keşkek
Akıtma
Tikvenik (Kabak Böreği)
Kırmızı Helva
Nohut Ekmeği
Fasulyeli Kırmızı Biber Dolması
Ekşimikli Biber Dolması
u.andac_16@hotmail.com tezim için daha fazla bilgiye ihtiyacım var bana mail atarsanız sevinirim.
YanıtlaSil