Pomak Mutfağı


Kaçamak : Pomakların vazgeçilmezi

Büyük bir tencereye su ve tuz konularak kaynamaya bırakılır.

Kaynayınca yavaş yavaş mısır unu eklenir tahta kaşıkla (mutlaka tahta kaşık olmalı yapışmaması için) sürekli karıştırılır.

Kek hamuru kıvamına gelene dek karıştırılır. Kaşıkla iki üç yerine batırılarak suyu çektirilir.

Ocaktan alınarak büyükçe bir tepsiye aktarılır.

Tereyağını bir tavada kızdırıp tepsiye aldığımız kaçamağın üzerine gezdirilir tahta kaşıkla küçük delikler açılır ki tereyağı iyice içine aksın.

Daha sonra kaşığın arka tarafıyla düzleştirilir.

Sıcak sıcak yenilir.







Kapama






Keşkek




Akıtma




Tikvenik (Kabak Böreği)





Kırmızı Helva




Nohut Ekmeği




Fasulyeli Kırmızı Biber Dolması



Ekşimikli Biber Dolması


















1 yorum:

  1. u.andac_16@hotmail.com tezim için daha fazla bilgiye ihtiyacım var bana mail atarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil